Konkurssit ovat lisääntyneet noin kolmanneksella

17.08.2009

Konkursseja on laitettu vireille tammi - toukokuussa noin 33 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samana ajankohtana, käy ilmi Tilastokeskuksen tuoreesta tilastosta. Kaikkiaan konkursseja tuli vireille 1 456 kappaletta.

Konkurssien määrä on kasvanut lähes kaikilla toimialoilla paitsi maa-, metsä- ja kalataloudessa. Lukumääräisesti eniten konkurssit lisääntyivät rakennusalalla, jossa aloitettiin 351 konkurssimenettelyä.

Eniten konkursseja tehtiin muissa palveluissa, joka sisältää esimerkiksi rahoitus- ja vakuutusalan sekä kiinteistöalan, kuten asuntojen välitys. Kaikkiaan näillä aloilla pantiin vireille 353 konkurssia. Määrä on yli 23 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli 6 435 työntekijää, mikä on 2 070 enemmän kuin vuosi sitten.

Tilastokeskus arvioi, että tämän vuoden aikana pannaan vireille noin 3 500 konkurssia, jos konkursseja aloitetaan loppuvuonna yhtä paljon kuin alkuvuodesta. Tilastokeskuksen mukaan 1990-luvun laman konkurssien määrästä ollaan kuitenkin vielä kaukana. Vaikka konkursseja aloitetaan nyt vähän yli 10 päivässä, jäädään kuitenkin selvästi alle puolen huippuvuoden 1992 tilanteesta, jolloin Suomessa pantiin vireille noin 7 400 konkurssia.

Lähde: Tilastokeskus

Takaisin uutisiin